Valhelm voor een vallend ei

Beschrijving:

Voor deze opdracht moeten we ervoor zorgen dat een ei van een hoogte naar beneden kan vallen zonder dat het breekt. Als we het ontwerp gemaakt hebben moeten we een pitch houden hierover voor de hele klas.

Programma van eisen

Het ei moet van 2 m hoogte vallen zonder te breken, ook moet het omhulsel met het ei maar 25 gram wegen en moet je deze materialen gebruiken:

rietjes

touw

papier

plakband

lijm

(wij hebben ook plastic zakken en ballonnen gebruikt)

Uitwerking(en)

Voordat we echt iets gingen maken gingen we eerst ontwerpen maken op onze laptop. Dit is die van mij (Jay). Hij is echt heel erg lelijk, maar het is ook een ontwerp dat ik in het begin gemaakt heb om ongeveer te kijken hoe ons ontwerp eruit kan komen te zien. Mijn andere teamgenoten hadden dit ook gedaan, maar ze hadden het niet opgeslagen.


Oplossingen

Als oplossing hadden we dat we een soort van parachute zouden maken van papier dat de val van het ei vertraagt. Hierna dachten we dat het ook met ballonnen zou moeten kunnen werken, omdat de parachute van papier niet werkte. Maar de ballonnen werkten ook niet, dus dachten we dat een plastic zak zou werken. Dat werkte beter, maar daar kwam helaas wel een gat in.


Ontwerp maken

We hebben een ontwerp gemaakt van een soort ballonnen parachute. Deze viel best snel naar beneden en daarom brak het ei ook helaas.Ontwerptest

Dit is een filmpje van wanneer we de ballonnen ''parachute hadden uitgetest.


Helaas lukte het niet met het ei, maar we zijn wel trots dat we volgens de ontwerpcyclus gewerkt hebben.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin